Парламентарната група на ДПС внася отново отхвърлените предложения за пълна проверка на така наречените "златни паспорти". На трибунка в Народното събрание депутатът от ДПС Хамид Хамид заяви, че цяла България видяла, че премиерът Кирил Петков поел ангажимент да подкрепи предложението на партията на Мустафа Карадайъ за проверка на "златните паспорти" и да извърши такава проверка, но парламентарните групи отхвърлили предложението.

Край на инвестиционното гражданство

Край на инвестиционното гражданство

Депутатите разгледа три проекта за златните паспорти

Някой го е страх от проверките и паническото отхвърляне да не бъде извършена проверката все повече стеснява кръга на тези, които го отхвърлиха. Стесняват се към връзките на Стамен Янев и мнозина китайци, които са получили златни паспорти въз основа на несъществуващи инвестиции, посочи Хамид.

ДПС няма да приеме поведението на премиера, който се опитва да замете проверката с цел да защити себе си, съпартийците си, адвокатите си и китайците си. ДПС ще извади скоро всички връзки между тесния кръг и китайците, които работят за някои други служби.

"Кръгът се стеснява, някои бяга, но трябва да се понесе отговорност за това. Цялата истина трябва да излезе наяве и веднъж завинаги трябва да се затвори страницата", настоя Хамид Хамид.