Арестуваха двама мъже, подпалили колата на 48 годишен помориец в Бургас. Полицията е установила, че автомобилът е бил паркиран по време на инцидента. Зад него се намирали други два леки автомобила, собственост на помориеца. И трите коли били залети със запалителна течност. Огнеборците успели да ограничат огъня до предната повърхност на товарния автомобил без да бъде засегнат двигателя, нанасяйки единствено материални щети. При извършения оглед е намерена и иззета разтопена пластмасова бутилка със следи от петролен продукт.

Установена е самоличността на извършителите. Единият е 41-годишен бургазлия, който е пряк извършител на престъплението, съобщи ОДМВР-Бургас. Вторият извършител е 54 годишен мъж шофирал автомобила, с който двамата се придвижили до Поморие.

Към момента 54 годишния мъж е свидетел по образуваното досъдебно производство. След задържането на 41 годишния в имота му са намерени и иззети дрехи и обувки със следи от запалителна течност, голяма сума пари, бокс и законно притежаван пистолет.

Причините за осъществения палеж, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава.