Днес фирма SC Johnson прави дарение в полза на държавното училище за деца със зрителни и множествени увреждания "Луи Брайл", в което учат близо 160 деца от София и провинцията. 115 от тях са напълно незрящи, 34 са с леки възможности да различават текст, 40 са засегнати от допълнителни множествени заболявания, 20 са на инвалидни колички. Освен деца с липса на зрение, в училището се обучават и такива с церебрална парализа, аутизъм, епилепсия и др.

Компанията дарява помощни средства, рехабилитационни пособия и специализирана апаратура на стойност 20 000 лв. Сред тях е първият у нас телевизионен увеличител за подпомагане четенето и писането на децата със слабо или частично зрение. Дарението включва още специализиран ескалатор за по-лесно придвижване на децата с инвалидни колички от единия до другия етаж, проходилка за деца с множествени увреждания, т.нар. вертикализатори с работни масички, които подпомагат подобряването на стойката на децата с множествени увреждания.

Служителите на SC Johnson всяка година отделят от своя бюджет около 20 000 лв. за дарения на нуждаещи се деца. Миналата година бяха подпомагнати децата от дом за медико-социални дейности в Шумен, съобщава "Дума".