"Когато и да се случи едно убийство то е едно изключително неприятно събитие и за близките. Без да сме привърженици на теория на конспирацията е меко казано - странно, но имам доверие на институциите. Надявам се да се разкрие толкова бързо, както шесторното". Това заяви относно убийството на Петър Христов вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред bTV.

Надявам се убийството на Петър Христов да бъде бързо разкрито, каза тя и добави, че вярва и има доверие в българските институции.

Припомняме, разследването около убийството на бизнесмена Петър Христов продължава. Христов беше разстрелян показно вчера сутринта пред офиса си. Бизнесменът е получил осем куршума в гърдите, а последния е бил фатален. Днес стана ясно, че Петър Христов е застрелян с професионално оръжие - чешки картечен пистолет "Скорпион". В района на убийството видеокамерите на са работили.

Петър Христов се притеснявал от "Наглите", сподели Цветанов

Петър Христов се притеснявал от "Наглите", сподели Цветанов

Христов не е искал охрана и не се е тревожил за бизнеса

"Петър Христов е помагал на много хора. Не е проблем, че е помагал на ГЕРБ. Проблем е, че е извършено такова убийство. Не е хубаво, че е извършено преди началото на българското председателство на Европейския съвет", обясни Захариева. Вчера председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанв коментира, че Петър Христов се е притеснявал от разкритото от него за "Наглите".

Екатерина Захариева изтъкна, че разкриваемостта на престъпления в България е близо 90%.

По думите й няма как гражданите да имат доверие в институциите, ако показваме само лошите неща. Вицепремиерът смята, че не е приятно, че убийствата се случват дни преди европредседателството ни. По-важно е обаче да се разкриват бързо, каза Захариева.

Външният ни министър твърди, че усещанията за корупция намаляват, позовавайки се на изследване на Евробарометър. От декември миналата година има 18% увеличение на доходите и 4% ръст на икономиката, каза тя, цитирайки същото изследване.

Нашето правителство е двигател за политиката за отбрана на ЕС, заяви Захариева по повод КСНС при президента.

Румен Радев настоя за интеграция на родната отбрана в европейската
Обновена

Румен Радев настоя за интеграция на родната отбрана в европейската

Заседанието на КСНС приключи с консенсус

Вотът на недоверие не тревожи вицепремиера. Тя се притеснява, че има хора, които искали да се представим зле по време на председателството ни на Съвета на ЕС.

Захариева призова да се концентрираме върху позитивните неща, които правим с Турция, но без да замитаме сериозните проблеми под масата. Дата за посещение на Ердоган в България по време на председателството ни още няма, каза Захариева. Дата няма и за посещение от страна на Путин.

Да захвърлим лошите спомени от историята, призова Ердоган

Да захвърлим лошите спомени от историята, призова Ердоган

Показваме на целия свят, че различните религии живеят заедно