Днес екоактивисти от "Грийнпийс" заявиха, че от организацията са подготвили подарък на кметицата- макет на София в стъклена топка. От организацията съобщиха, че са подали няколко искания, свързани с подобряването на качеството на въздуха в столицата, съобщи БГНЕС. Те заявиха своята позиция пред Столична община, където се срещнаха с кмета на града и подариха своя подарък на Фандъкова. В своя коментар тя заяви, че изразява своята подкрепа за случващото се. Тя ги покани на работна среща след Нова година.

Припомняме, че на 18 декември от екоактивистката организация "Грийнпийс" подариха на Министерство на енергетиката "украсена коледна елха" с прах от Гълъбово.

Тогава от екоактвистката организация направиха опит да се свържат с пресцентъра на енергийното министерство, за да им съобщят за "подранилия" им коледен подарък, но от там не си вдигнаха телефона. При направена втори опит за свързване, от пресцентъра отново не си вдигнаха телефона. Все пак от третия опит пресцентърът на енергийното министерство върнаха обаждане на "Грийнпийс" и приеха "коледният подарък".

Прах от Гълъбово влезе в Министерство на енергетиката като коледен подарък

Прах от Гълъбово влезе в Министерство на енергетиката като коледен подарък

Те подариха "украсена коледна елха" с прах от Гълъбово

На 29 ноември, София бе обявена за трета в света по мръсен въздух.

Само 4 дни преди това столицата се нареди на 15-о място в света по мръсен въздух за деня.

Преди дни София отново бе в червения сектор по замърсяване на въздух, като се нареди на 13 място в света по мръсен въздух.

А днес гражданите на Благоевград излязоха на пореден протест срещу мръсния въздух.