Министърът на извънредните ситуация Емел Етем отчете, че тази година е направила отрано проверки за готовността на пътищата.

"Очакваме да чуем и общините какво са направили, защото другата част от пътната мрежа е задължение на общините. Докладите, които получих, не ми дадоха много големи надежди.
Много е важно всички институции да си изпълняват първо задълженията, вменени им по законите на страната, да не разчитат по някакъв начин обществото да не научи кой за какво е виновен", заяви министър Емел Етем.

"Магистралите не изглеждат като магистрали, защото постоянно някъде се ремонтира и се отклонява, и не изпълняват своите функции. Затова ремонтът на пътищата и маркировката на пътищата са дейности, които не трябва да се подценяват и трябва да се извършват своевременно.
Ние не сме осигурили като държава, терени и места, където трябва да се отклоняват и паркират големите ТИР-ове до освобождаване на участъка", коментира Етем.

"Трите национални институции, които са длъжни да информират населението, след като получат такива указания от ведомствата, са Българско национално радио, Българска национална телевизия и Българска телеграфна агенция. Това са официалните говорители на българските институции", посочи министър Етем.