На националния празник на България лидерът на Атака Волен Сидеров призова страната ни незабавно да излезе от ЕС и НАТО.

Пред стотици свои симпатизанти атакист №1 предупреди, че много скоро ЕС ще се разпадне и сред първите, които ще си тръгнат от него, ще бъдем именно ние.

Вече Сидеров е този, който води шествието, организирано традиционно от „Атака” на 3-ти март, след като привържениците му го чакаха близо един час.
Стана ясно и защо той се е забавил толкова - лидерът на партията е чакал в страната да пристигне руският депутат Николай Валуев от управляващата партия „Единна Русия“, който в момента е заедно с него на митинга. Сидеров и гостът му ще запалят заедно свещичка в руската църква в столицата.

Един час преди това, атакисти от цялата страна се събраха пред НДК, за да отбележат заедно и на свое си мероприятие честването на 138 години от Освобождението на България.

С автобуси от цялата страна и дори от не толкова близки градове като Харманли и Стара Загора, около 500 атакисти изпълниха градинката пред Двореца на културата.
Те развяваха български знамена и знамена на партия „Атака”.

Сред хората се разхождаха депутатите от „Атака” като Явор Нотев и Магдалена Ташева, които разговаряха и се снимаха с привържениците си.

Празненството на „Атака” минава под звуците на патриотични песни и въпреки преклонната свъзраст на почти всички събрали се пред НДК днес, празникът бе отбелязан и с едно българско хоро.

В 13 часа шествието на националистите се отправи към крайната си точка - храм "Св. Ал. Невски", под звуците на патриотични песни, които се разнасят от камион, натоварен с техника.

Най-отпред на шествието, редом с националното знаме се държи и знамето на Русия.

Обстановката на митинга на „Атака” е спокойна, като хората са във видимо добро настроение. За сигурността им е ангажиран сериозен полицейски ресурс, който ще съпроводи мероприятието. 

Шествието ще поспре за малко и пред сградата на ЕК в България.