Българският евродепутат Искра Михайлова е с коронавирус. Това съобщи самата тя в профила си във Фейсбук.

Михайлова посочва, че от вчера е под 14-дневна карантина, след като тестът й за COVID-19 се е оказал положителен.

Тя съобщава, че след завръщането си от Брюксел на 16 октомври си е направила тест, който е излязъл отрицателен. Вторият от 22 октомври обаче е положителен.

И двата теста направих превантивно, без симптоми, за да съм сигурна за здравето на близките си и хората, с които работя, след пътуването ми, пише Михайлова.

Тя заявява, че в дните между 16 и 23 октомври е била в самоизолация и не е била в контакт с никого.

Михайлова призовава за спазване на противоепидевичните мерки.

Карантина за Борисов и всички, возили се в джипа му в неделя

Карантина за Борисов и всички, возили се в джипа му в неделя

След положителния тест на зам.-министър Николай Нанков

Припомняме, вчера зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи, че е дал положителен тест на коронавирус, а тази вече от СРЗИ съобщиха, че му е наложена изолация в домашни условия. Съгласно заповедта на здравния министър на карантина подлежат всички близки контактни лица на зам.-министър Нанков.

През деня премиерът Бойко Борисов съобщи в профила си във Фейсбук, че се е самоизолирал.

Това означава, че министър-председателят Бойко Борисов е с официално наложена карантина. Останалите, които пътуваха в джипа на премиера при неделната му разходка из Родопите са министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, министърът на финансите Кирил Ананиев, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.