Кметът на София Йорданка Фандъкова отрече, че се е срещала с Десислава Иванчева преди задържането й, информира БНР.

Всички светнали като коледна елха на ареста вчера
Обновена

Всички светнали като коледна елха на ареста вчера

В кабинета на Десислава Иванчева намерили стотици преписки

Припомняме, вчера кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева беше задържана заради изнудване на строителен предприемач, от когото е поискала сумата от 500 000 евро за получаване на разрешително за четири строежа. За първия строеж тя е поискала 250 000 евро, докато за другите три е била готова да направи отстъпка. Първите 250 000 евро е трябвало да бъдат изплатени на три вноски по 70 000 лева.

Арестуваха кмета на столичния район "Младост"
Обновена

Арестуваха кмета на столичния район "Младост"

Над четири часа Десислава Иванчева стоя с белезници на ръцете в центъра на София

Арестът беше извършен на бул. "Васил Левски" в центъра на София, точно срещу Спортната палата. Иванчева остана с белезници на мястото повече от 4 часа.

Десислава Иванчева е била в сградата на Столична община и се е срещнала със заместник-кметове, но Фандъкова подчерта, че вчера не е имала планирана среща с кмета на "Младост" и не се е срещала с нея.

"Да, тя е била в Столична община по работа. Често се случва това. Миналата седмица или преди 10 дни имах среща с нея. Винаги сме се опитвали да ѝ помагаме, защото по отношение на процедурите тя не е много наясно, затова и хората от моя екип имат тази задача", обясни столичният кмет.

Фандъкова добави, че Иванчева е провела среща със заместник-кмета Евгени Крусев по повод ремонти на улици и със заместник-кмета по направление "Законност, координация и контрол" Ралица Стоянова.

"Това е сериозен казус, той е извън правомощията на Столична община. Да оставим компетентните органи да си свършат работата", призова Йорданка Фандъкова.