Властите затвориха няколко нощни заведения в София, които са работили през изминалата нощ в нарушение на забраната, информира БНР.

Въпросните заведения в центъра на София и в "Студентски град" са били проверени от екипи на РЗИ и МВР, наложени са им актове и са затворени. В заведенията е имало посетители.

Четирима арестувани за нарушаване на домашната карантина

Четирима арестувани за нарушаване на домашната карантина

Те са открити в заведение в града

И днес ще продължат проверките на съвместните екипи на МВР и здравните власти. Всички заведения, които не спазват наложените забрани ще бъдат със санкции, а дейността им ще бъде прекратена.

По последни данни 31 души у нас са с коронавирус.

През изминалата нощ няма нови случаи.

Случаите на коронавирус на Балканите растат

Случаите на коронавирус на Балканите растат

Вчера в България те станаха 31, в Гърция са 190 и 95 в Сърбия

Вчера в България бе гласувано извънредно положение за срок от един месец - 13 март - 13 април във връзка със ситуацията очаквания от експертите пик на разрастване на вируса. Властите въведоха противоепидемични мерки на територията на цялата страна за срок до 29 март - ограничиха пътуванията, работата на търговската мрежа, както и образователния процес - затворени са университети, училища, детски градини. От социалното министерство и работодателските организации призоваха там, където е възможно да се организира дистанционна работа на служителите.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".