Горският служител, намерил 2-годишния Мехмед, ще получи награда от 500 лева. Това съобщи БНТ. Муртаза Клечов е горски надзирател с над 30-годишен трудов стаж. Наградата той ще получи през следващата седмица. Днес управителният съвет на предприятието трябва да одобри с решение предложението, а в понеделник инж. Дамянов предстои да издаде заповед за получаване.

Припомняме, че на 24 септември бе съобщено, че дете на 2.5 години е изчезнало от дома си в Якоруда.

Цяло денонощие нямаше следи от него, организирана беше акция за издирването му, в която участваха над 70 служители на полицията, жандармерията, специални екип със следови кучета и десетки доброволци. Проверени бяха водоеми, горски райони край Якоруда.

Открили 2-годишното дете от Якоруда легнало на пътя
Обновена

Открили 2-годишното дете от Якоруда легнало на пътя

Момченцето беше намерено на 15 км от дома си

По-късно детето бе открито на 13 км разстояние от дома си. По-късно по информация на БГНЕС стана ясно, че детето е намерено от горски служител. Открито е в местността Малката река, в землището на село Бунцево, на около 20 км от къщата.

По-рано днес стана ясно, че мъжът, който е открил детето, е горски служител. Муртаза Клечов коментира тази сутрин, че е видял детето легнало на пътя, докато той е шофирал автомобила си. След като видял, че момченцето е видимо добре, го качил в колата и го откарал в най-близкото село - Бунцово. Там ги очаквали всички разследващи полицаи.