Прокуратурата 5 години хаби публичен ресурс, за да проверява четири мои подписа, от които няма никаква щета. Нека сравним със 700 милиона щета от хазарта, причинени от министър, с чийто подпис са назначени двама членове на Комисията по хазарта.

Това заяви съпредседателят на "Демократична България" и бивш правосъден министър Христо Иванов в предаването "Лице в лице" по bTV, съобщиха от пресцентъра на "Демократична България".  

Припомняме, че през април Иванов бе на разпит в следствието преди месец и заради проверката на системата за случайно разпределение на делата

Иванов заяви, че е извикан като свидетел и припомни, че смяната на системата е станала с решение на ВСС. Преминаването към сегашната система за разпределение на делата е станало, защото в предишната е имало много недостатъци.

Иванов коментира и други теми, сред които случаят "Васил Божков" и исканията за оставка на правосъдния министър Данаил Кирилов. 

"Самият отказ да се разследва Горанов е абсолютен скандал. По същия начин, по който прокуратурата отказа да види цялото политическо задкулисие, което направи възможна аферата КТБ.", каза той. 

Припомняме, срещу бизнесмена започна разследване след твърденията за изнасилвания и убийства - обвинения, изречени от бивш бизнес-партньор пред медиите.

Божков отправи публично и няколко обвинения към властта, включително и публикува скрийншот на чат с предполагаем абонат финансовият министър Владислав Горанов. Последното му твърдение е за поява на свободния пазар на експонат от неговата колекция, конфискувана по опис от прокуратурата.

"Искам да помогна на колега, на Данаил Кирилов, който заяви, че търси повод да си подаде оставката. Ето му повод: поводът е, че отмени Наредбата за образованието по право. Това е наредбата, която определя стандартите, при които се обучават бъдещите юристи. Наредбата, гарантираща, че всеки гражданин ще бъде обслужен качествено."

Лидерът на "Да, България!" и съпредседател на Демократична България коментира и днешната покана, отправена от Обединението към всички български политически сили, представени в Европейския парламент. 

Разпитаха Христо Иванов за системата за случайно разпределение на делата

Разпитаха Христо Иванов за системата за случайно разпределение на делата

Смяната на системата е станала с решение на ВСС, тя се прави и от осмокласници

"България не е готова да отговори на изискванията на Европейската комисия за да получи онези 20 млрд. лв. Въпросът сега е дали ще позволим те да бъдат профукани или ще ги използваме за радикална модернизация на страната."

"Предлагаме национален консенсус между всички политически сили, представени в Европейския парламент, за да гарантираме, че тези пари ще отидат за модернизация. Предлагаме го като политическа сила с уникална експертиза в технологичното развитие и върховенството на закона.", каза още той.