"Това, което за мен е изключително важно е да се разберем с всички потенциални партньори за бъдещото управление на София върху приоритетите за развитие на града, а след това да се мисли за личностите, които ще изпълняват тези приоритети."

Toва заяви пред News.bg Борис Бонев от гражданската организация "Спаси София" в отговор на въпрос дали би приел покана от "Продължаваме промяната" подкрепа или да бъде издигнат от тях на предстоящите местни избори.

По думите му необходимо е след много дългата ера на ГЕРБ в София да има много широк фронт на опозицията, който да се обедини, за да може да се извади столицата от дупката, в която в момента е забутана. Това управление ще остави града ни напълно фалирал и ако няма широко обединение на много и на можещи хора, няма да се справим с всички предизвикателства, изтъкна Бонев.

Спаси София се втурна да спасява с кампания Централните хали

Спаси София се втурна да спасява с кампания Централните хали

Активистите са в очакване на реакция от част управляващите

Според него София може да стане по-европейска столица, но с кого начело е решение, което гражданите ще вземат на местните избори. От "Спаси София" обаче няма да спрат да работят и да предлагат решения за развитието на града, но и да критикуват лошите решения, които предлагат управляващите в СОС.

На въпрос какво се случва с отправените заплахи срещу него и дали има и други заплашване членове на "Спаси София", Бонев заяви, че приема на сериозно заплахите и се надява МВР и ДАНС да си свършат работата по установяване на източника им. Той отказа да коментира в подробности случая, докато се води разследването, а когато има резултати от самото разследване, МВР ще излезе с информация по случая.

Прокуратурата проверява заплашван ли е Борис Бонев

Прокуратурата проверява заплашван ли е Борис Бонев

Общинският съветник ще бъде призован за снемане на обяснения