2196 лв. събра първата разпродажба на благотворителната дарителска кампания "Кутия за книги". С тези средства ще бъдат закупени компютри за дома за деца "Олга Скобелева" в гр. Пловдив.

Стотици дарени книги намериха своя нов притежател след благотворителна разпродажба, проведена по време на Капана фест. Тя е и първата от предвидените от младежката организация JCI Plovdiv, която в началото на месец юни с помощта на БТЛ Индъстрийз върна към живот своята инициатива "Кутия за книги".

Кутия за книги е кампания, която предоставя възможност на всеки да дари свои книги на хора и институции в нужда. С книжните дарения организацията ще осъществява благотворителни разпродажби, за да могат книгите да намират нов дом, а със събраните средства да се облагородяват домове за деца с ресурси, от които се нуждаят.

Домът за деца "Олга Скобелева" е първото място, на което ще бъде направено дарение. Служителите му не просто се грижат за деца в нужда, но вярват и че всяко дете притежава неповторима уникалност и таланти, които трябва да развива.
Затова, освен дарението, JCI Plovdiv ще организира и арт работилници "Направи си сам", чрез които децата сами ще вдъхнат живот на старата хартия. Така дарените книги, загубили своята физическа стойност, ще бъдат претворени в декорации, мебели и инсталации, които ще облагородят пространството им за живеене.

Следващата планирана разпродажба ще се осъществи на пловдивския фестивал Shake That Хълм от 1 до 3 септември.

Книгите, които не успеят да се продадат по време на книжните базари, ще бъдат разпределени по домове за възрастни и читалища в региона.

Как и къде може да дарите книги?

В началото на юни JCI Plovdiv постави 10 кутии на различни ключови места в града под тепетата, където всеки желаещ може да остави своите книги. По идея на служителите от БТЛ Индъстрийз - партньори и спонсори на инициативата, кутия за книги беше поставена както в офиса им в Пловдив, така и в София.

Повече информация за локациите на кутиите и как може да направите голямо дарение ще намерите на фейсбук страницата на Кутия за книги - https://www.facebook.com/kutiqzaknigi/

Снимка 301707

Източник: БТЛ Индъстрийз