Експерти на Института за пътна безопасност направиха инспекция на ремонтирания участък от км 156+000, след пътен възел "Белозем" до км 168+000 преди п.в. "Оризово" платното в посока "София - Бургас".

В момента продължава да се извършват ремонтни дейности в платното "Бургас-София" в същия участък. Движението е пуснато двупосочно в дясното ремонтирано платно, като е изградена необходимата временна сигнализация за осигуряване безопасността на движението. По време на инспекцията не са констатирани нередности на временната организация на движението.

Ремонтираха 12 км на АМ "Тракия" между п.в. "Белозем" и п.в. "Оризово" към Бургас

Ремонтираха 12 км на АМ "Тракия" между п.в. "Белозем" и п.в. "Оризово" към Бургас

От утре започва ремонта на платното за София в този участък

При направения оглед се констатира, че в началото на ремонтирания участък, няма изградено отводнително съоръжение с дължина около 300 метра. След проведена работна среща с ръководството на дружество "Автомагистрали" установихме, че в част от този участък е предвидено изграждане на дренажна система за отводняване на пътната настилка и земното легло. Пътят е пуснат с временна организация на движението за облекчаване на трафика и строително-монтажните дейности продължават.