Коалиция "Изправи се! Мутри вън" (ИСМВ) вече ще се казва "Изправи се. БГ! Ние идваме!". Промяната идва след решение на парламентарната група ден преди началото на 46-о Народно събрание.

Мая Манолова ще бъде председател на парламентарната група, а адвокат Николай Хаджигенов - заместник-председател. Коалицията ще предложи заместник-председател на Народното събрание -Татяна Дончева.

Мая Манолова обясни на брифинг пред журналисти, че въпреки смяната на името приоритетите пред коалицията остават същите - съдебна реформа, изгонване на мутрите от властта, повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа на малкия бизнес, ревизия, подкрепа на гражданите срещу монополите.

Манолова отново ще предложи на вниманието на депутатите два законопроекта - законопроекта за преизчисляване на пенсиите и законопроект за личната помощ. Тя ще предложи създаването на две комисии - Комисия по ревизия и Комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с полицейското насилие и незаконните подслушвания.

Бабикян и Хаджигенов правят гражданско движение

Бабикян и Хаджигенов правят гражданско движение

Ние идваме, защото мутрите не са вън , заявяват те

Запитана дали "Изправи се. БГ! Ние идваме" ще подкрепи правителство на ИТН, Манолова обясни, че хората очакват да има правителство на промяната, но от коалицията ще дадат подкрепата си, когато видят собствените си приоритети в останалите програми. Все още не са водени разговори за подкрепа на ИТН, но по настояване на коалицията разговорите за съставяне на кабинет ще се водят в публично в парламента.

Хората очакват промяна, но очакват да усетят промяната по джоба си, посочи Манолова. Тя настоя новият кабинет да мисли за българските граждани и техните проблеми да влязат в Министерски съвет.

"Изправи се. БГ! Ние идваме" не желае министерски кресла, постове и позиции.

Адвокат Николай Хаджигенов уточни, че ще поискат да бъдат изслушани служебните министри Янки Стоилов и Бойко Рашков. Важни са политиките, какво ще се направи, как ще се направи и кои хора ще го направят, обясни Хаджигенов за евентуална подкрепа на правителство на "Има такъв народ".

Манолова отказа да коментира думите на бившия премиер, че ако утре се гласува председател, значи депутатите са се разбрали за правителство. Адвокат Николай Хаджигенов обаче се включи с думите, че "на Бойко му е скучно, жадува за внимание и иска някой да му обърне внимание. Кога Бойко Борисов е казвал нещо умно, запита реторично адвокат Хаджигенов.

На въпрос защо Отровното трио създава гражданско сдружение с името "Ние идваме" Хаджигенов отбеляза, че сдружението няма да прерасне в партия, то има за цел да предложи възможност на гражданите да вземат участие в политиката. С образуването на гражданското сдружение се търси разширяване на възможностите за по-сериозно гражданско участие в политиката, каза още Хаджигенов.