Срещу грубата фалшификация на фактите за приватизацията се обяви Иван Костов - премиер на България в 1997 - 2001 гoдина. 

Това заяви той в предаването "120 минути" по bTV. 

Той се противопостави и на лепенето на етикета "криминална приватазиция" безразборно и на всички, като бившият премиер посочи, че в процеса са участвали над 5000 души. Всички те ли са криминални приватизатори, попита Костов. Той изказа е опасения, че в момента ще се извадят факти избирателно.

Проф. Стив Ханке: България ще последва Гърция, ако приеме еврото

Проф. Стив Ханке: България ще последва Гърция, ако приеме еврото

Съдебната ви система е корумпирана

Костов направи изявлението по повод на интервюто с професор Стив Ханке, който обяви, че е отнесъл куфар с доказателства за корупционни сделки на президента Петър Стоянов за корупционни сделки, а той от своя страна се е обадил на Костов с думите "професор Ханке те е хванал в крачка".

"Питал е за различни сделки, но такъв разговор, в който той да ми се кара - никога не е имало. Никога не сме си повишавали тон. Не може да ми каже, че ме хванал в крачка, защото аз в приватизацията нито съм купувал, нито съм продавал", уточни експремиерът.

Костов: Конфликтите между институциите не изкарват хората на улиците

Костов: Конфликтите между институциите не изкарват хората на улиците

Стив Ханке не е баща на валутния борд, заяви бившият премиер

Според него, Ханке е с наранено его, защото бившият премиер не го е приемал за баща на българския Валутен борд.

Той призна, че е имало сигнали за корупция, но те са били препращани към прокуратурата.

"500 сделки след 2001 г. бяха проверени, не е вярно това, което се твърди в момента, че е изтекла давността и затова нарушенията са останали безнаказани. Бяха повдигнати обвинения на шефа на Агенцията по приватизация Захари Желязков, Александър Божков, министри от правителството - поне двама", каза политикът и припомни, че обвиненията са паднали в съда.