Да помогнеш, да направиш добро, да правиш добро означава да оставиш частица от себе си в света. Това е призвание за човека, който може да направи своя избор, като избора "да бъде или да не бъде".

За трета поредна година започват номинациите на най-голямата платформа за доброволчество в България - TimeHeroes.org и за техните Годишни награди за доброволчество "Героите".
Наградите отличават хора и организации, допринесли за развитието на доброволческата култура в България.

От утре, 22 април до 12 май на awards.timeheroes.org всеки може да номинира своите герои - доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти - за техните добри дела, случили се в периода юни 2018 г. - април 2019 г.

Тази година наградите "Героите" ще са достойният финал на първото издание на Седмица на героите - фестивал на доброто, в който могат да се включат всички желаещи да слушат, разказват и гледат вдъхновяващи истории за доброволчество.

В Седмицата на героите всеки, който има все още колебания, но таи в себе си желание да помага и да се включи в доброволческа инициатива, може да разбере и избере своята кауза.

В предишните две издания на наградите бяха отличени над 40 изключителни доброволчески примера, а сред отличените са доброволци и организации, подкрепящи различни каузи в цяла България. Отличени бяха още и отговорни компании, които подкрепят и развиват доброволчеството в екипите си, както и журналисти - за медийно отразяване на темата.

И тази година журито, съставено от личности с активна гражданска позиция, ще търси доброволчески истории, прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, новаторски, израз на активна общественополезна дейност и позиция, или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.

Отличените ще бъдат обявени на тържествена церемония на 6 юни.

От 2012 г. досега TimeHeroes.org помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 55 000 регистрирани доброволци, обединени около 1800 инициативи на над 700 неправителствени организации (НПО) в цялата страна, платформата е основният източник на доброволци за българските НПО. TimeHeroes помага още за развиването на културата на доброволчеството сред българските ученици, компании, както и сред хората в активна пенсионна възраст.

ГЕРОИТЕ 2019 се осъществяват по проект на Фондация "Америка за България" и с подкрепата на UniCredit Bulbank - суперпартньор и Hewlett Packard Enterprise - партньор.

Повече информация, както и подробните критерии на наградите, ще намерите на awards.timeheroes.org.

Снимка 419359

Източник: TimeHeroes.org

Можете да разгледате предните две издания тук: https://awards.timeheroes.org/geroite-2018 и https://awards.timeheroes.org/geroite-2017.