Министерския съвет прие решение да поиска свикване на заседание на Народното събрание (НС) на основание чл. 78, т. 4 от Конституцията на Република България, съобщиха от правителствената информационна служба.

Правителството иска председателят на парламента да свика Народното събрание на извънредно заседание на 1 март 2022 г. за приемане на решение за персонални промени в Министерския съвет.

Стефан Янев: Нито Путин, нито НАТО затварят вратата на дипломацията

Стефан Янев: Нито Путин, нито НАТО затварят вратата на дипломацията

Не иска да се говори с войнствена реторика

Малко по късно от НС съобщиха, че председателят на парламента Никола Минчев свиква извънредно заседание на Народното събрание от 11.00 часа утре. В дневния ред на заседанието, свикано на основание чл. 78, т. 4 от Конституцията на Република България и чл. 40, ал. 2 и 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, е включено обсъждането на проект на решение за персонални промени в Министерския съвет.

Румен Радев за смяната в МО: Риск, но отговорността е на коалицията

Румен Радев за смяната в МО: Риск, но отговорността е на коалицията

Очаквам правителството да работи по мерки за намаляване на последствията от задаващата се криза

Припомняме, че премиерът Кирил Петков поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев и свика извънредно заседание на Министерски съвет, на което тя да бъде гласувана. Той беше категоричен, че никой министър в правителството няма право на собствена външна политика и подчерта, че военният министър в кабинета му не може да нарича войната в Украйна "операция". Неизвестното досега сдружение "Пазители на правото и демокрацията" организира във "Фейсбук" протест в защита на ЯневНегов възможен заместник е проф. Тодор Тагарев, военен експерт и дългогодишен служител в системата на отбраната.