18-годишното момче, което пострада край катастрофата в Панчарево, е с опасност за живота. От болничното заведение- УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" съобщават, че състоянието му е много тежко и без промяна.

Момчето е с множество травми, с реална опасност за живота. Лекарите се опитват да го стабилизират, съобщават от лечебното заведение.

Един загинал и 9-ма пострадали при верижна катастрофа в София

Един загинал и 9-ма пострадали при верижна катастрофа в София

Три коли са се ударили край Панчарево

Разследване на пътнотранспортното произшествие се води под надзора и ръководството на Софийска градска прокуратура.

Според първоначалната информация около 22:05 снощи часа лек автомобил "БМВ" се движел по ул. "Самоковско шосе" в посока от бул. "Елин Пелин" към ул. "Шуманец" и в района на гребна база "Панчарево" се сблъскал с насрещно движеща се лека кола "Мазда". Ударът станал в платното на втория автомобил, в резултат на което той отскочил назад и се ударил в движещ се зад него "Фолксваген".

При инцидента е загинал шофьорът на първата кола и е ранена пътуваща с него 29-годишна жена. Пострадали са и 18-годишният водач на "Мазда"-та и пътуващи с него три момичета на 17, 14 и 18 години. Леки наранявания са получили 18-годишният шофьор на "Фолксваген"-а, и пътуващи с него две 16-годишни момчета.

Досъдебното производство по случая е започнало в условията на неотложност и се води в Сектор "Разследване на транспортни престъпления" към отдел "Разследване" на СДВР. Предприети са незабавни действия за събиране и запазване на доказателства и за установяване на всички факти по случая.

Разпитани са свидетели, направен е оглед на местопроизшествие, приложени са скица и фотоалбум към него, иззети са трите леки автомобила, участвали в катастрофата. В района на произшествието видеокамери не са установени, назначени са техническа експертиза за състоянието на леките автомобили, съдебномедицинска експертиза на трупа на починалия и съдебнохимическа експертиза, възложена на експерт от ВМА, за установяване дали има алкохол и упойващи вещества в кръвта на загиналия шофьор.

Изясняват се причините за инцидента. Предстои да бъдат назначени всички необходими експертизи. Разследването по случая продължава.