"Това беше възможно най-грозният български парламент, който поне аз съм наблюдавал. Това беше един парламент, в който надделяха желанието с бързите промени в законодателството да се решават партийни и лични проблеми, а не парламент, който да поработи поне една година и да промени политики или законодателство, което ще бъде полезно за хората".

Такава оценка постави лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на краткия живот на 45-то Народно събрание. По думите му стигнало се дотам, че дори една стара муцуна от червените среди обяснила цинично, че лично тя правила поправката "Джамбазки". "Тези хора имаха за цел да променят Изборното законодателство за своя полза и нищо повече", ядоса се Каракачанов.

ВМРО връчи фес, вместо мандат на ИТН

ВМРО връчи фес, вместо мандат на ИТН

Настояха президентът Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс

Той бе категоричен, че 45-тият парламент бил едно грозно явление, в което част от партиите в него се опитали да решат предстоящите проблеми на парламентарни избори със законови промени. Една друга стара муцуна, която също говорила против мутрите е автор на Избирателния кодекс, който така ударно бил променен отново в тяхна полза. Същата тази стара муцуна направила нов избирателен кодекс, само че не ги обслужил. "Това са хора, които умеят добре да плюят, храчат и да викат, но не могат да мислят, а съм убеден, че не са чели историята на България, всяко нещо, което правиш в своя полза, неминуемо се обръща срещу теб", изтъкна Каракачанов.

И Каракачанов подхвана темата за промяна на Конституцията

И Каракачанов подхвана темата за промяна на Конституцията

ВМРО очерта условия за патриотично обединение, подава ръка на НФСБ, "Атака" и "Воля"

Другото голямо предателство, което било извършено, е навсякъде извън ЕС да се откриват безразборно секции, посочи Каракачанов.

Припомняме, че от ВМРО настояха за вето от страна на държавния глава Румен Радев върху промените в ИК. Това обаче не стана.

Този парламент не се погрижи за вдигане на пенсиите или на заплатите, а се погрижи за вдигане заплатите на депутатите.

Какви министри назначава президентът в служебното правителство си е негово право, коментира още Красимир Каракачанов. "С мен не е правил консултации, нека да видим какво ще свърши това правителство. Неговото значение е да проведе честни и успешни предсрочни парламентарни избори", обясни лидерът на ВМРО.

Каракачанов няма притеснение за евентуална ревизия на кабинета "Борисов-3". Той посочи, че лесно се осветява и лесно се приказва, но нека да сравним какво е оставил всеки един министър след себе си.

ВМРО обвини депутатите в реваншизъм заради промените в Изборния кодекс

ВМРО обвини депутатите в реваншизъм заради промените в Изборния кодекс

Те определят дистанционното гласуване като опасни

След изборите на 4-ти април от ВМРО дадоха заявка, че ще поискат касиране на вота в Турция заради нарушения.