Възстановяването на икономиката е първи приоритет на служебния министър Кирил Петков. Той обясни пред медиите в МС, че ще има трима заместници и ги определи като професионалисти. Петков добави, че ще се приложат специални мерки за укрепване на малките и средни предприятия.

За интересни стратегии в икономиката намекна още той, главната цел на НАП в услуга на бизнеса, Плана за възстановяване и развитие.

Стана ясно още, че Стамен Янев се връща на ръководния пост в Българската агенция по инвестиции. "В момента е много важно максимално голям опит да се влее обратно в агенцията така, че да се опитаме да привлечем свеж капитал, колкото можем по най-ефективния начин", обясни министърът.

Първо заседание на новия кабинет - план за ваксинация и мерки за пандемията

Първо заседание на новия кабинет - план за ваксинация и мерки за пандемията

Служебният премиер обеща навременна, честна и открита информация

Към БАИ имало специална програма, която ще се пусне, като всеки един от аташетата трябва да е представител на първо място на България.

"Аз съм представител на частния сектор. Не можете да имате хора, които са търговски представители, и да имат други ангажименти. Най-важното нещо е те да представят България и да имаме истински сделки. Ще ви покажем в края на 60-те ни дни позитивни резултати", категоричен е Петков.