Аз не смятам, че е нещо срамно човек да свидетелства", така бившият софийски градски прокурор Кокинов коментира пред медиите подигравката, която му отправи Октай Енимехмедов по време на съдебното заседание.
„След като е преценил да ми се извини, негова воля," заяви Кокинов, който се яви като свидетел по делото за опита за покушение срещу бившия лидер на ДПС.

Той предпочете да запази за себе си тълкуванието на думите на Октай, че „иска да гръмне" Ахмед Доган. Според Кокинов в онзи момент може да го е тълкувал по един начин, а сега по друг.
Все пак той призна, че като тогавашен градски прокурор е преценил да бъдат повдигнати обвинение за опит за умишлено убийство.

Пред медиите Кокинов разказа, че когато е отишъл в НДК, след покушението на бившия лидер на ДПС по време на Националната конференция на партията, състоянието на подсъдимия не му харесало и разпоредил да бъде прегледан от медицински екип.

По думите му, когато видял Доган, лекари са мерели кръвното му, а той бил видимо смутен.
Кокинов опроверга показанията, които даде единият от свидетелите днес, че имало припаднали от уплах делегати.

На въпрос дали делегатите, които се нахвърлиха върху Октай, са превишили правомощията си при опазване на гражданския ред Кокинов зави, че зависи от много неща.
Не бива да съдите много тия хора, които са се опитали да неутрализират според тях един агресор на техния лидер и призова този коментар да бъде оставен на прокуратурата.

Кокинов заяви, че не може да коментира болничните, с които бившият лидер на ДПС предотвратява явяванията в съдебната зала.

Запитан дали съветва бившите си колеги да проверят достоверността на тези медицински документи, той отговори - "Избягвам да съветвам колегите си, сега съветвам други хора".
Кокинов дори се пошегува с дисциплинарното си уволнение: „Най-малко аз бих си позволил да съветвам съда".