Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков заплаши служебния министър Велислав Минеков със съд, като отговор на "разпространените неверни твърдения" на пресконференцията днес.

"Заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети. Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път", е написал във фейсбук профила си Емил Кошлуков. Позицията му бе разпространена и от пресцентъра на БНТ дословно и с позоваване.

СЕМ обяснява на Минеков: Намесата в програмната политика на медиите е забранена

СЕМ обяснява на Минеков: Намесата в програмната политика на медиите е забранена

Съветът не можел да определя програмните решения на БНТ

"Г-н Минеков в качеството му на министър си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите", посочва още Кошлуков.

Припомняме, малко преди това от Съвета за електронни медии излязоха с позиция в защита на БНТ и директора й, според когото упрека на Велислав Минеков за прекъсването на програмата за брифинг на ГЕРБ в събота сутрин представлява необосновано от журналистическа гледна точка действие.

"Престрелките" между служебния министър на културата и директора на БНТ продължават от няколко седмици. В края на май министърът се закани да поиска оставката на шефа на БНТ заради прекъсването на редовната програма на БНТ в събота заради изявление на ГЕРБ. Тогава Минеков изрази притеснение, че подобни нарушения започват да стават систематични. В подкрепа на думите си той припомни за спирането на БНР за 5 часа през 2019 г.

Минеков дава Ларгото и Квадрат 500 на Кьовеши, сигнализира ДАНС за Кошлуков
Обновена

Минеков дава Ларгото и Квадрат 500 на Кьовеши, сигнализира ДАНС за Кошлуков

Духът на насилие е витаел в Министерството на културата