Нека да видим какви ще са нагласите на тези, които ще правят правителство. Нашата цел не е да влезем във властта на всяка цена. За "Възраждане" властта не е самоцел, а средство за постигане на целта. Това заяви лидерът на Възраждане Костадин Костадинов пред БНТ.

По думите му не се вижда политическа сила, която да заявява разговор за намерения в исканията на "Възраждане". Ние ще предложим това, което смятаме за важно - постигане на пълно нормализация в живота, премахване на всички ковид мерки, ограничения, зелен сертификат и щадящите тестове за децата, обясни Костадинов.

Той не вижда и нищо конкретно, което "Продължаваме промяната" да са казали, за да ги подкрепят за съставянето на правителство.

"Възраждане" има за цел да управлява самостоятелно държавата и да носи отговорността за управлението на страната. Костадинов е на мнение, че американският посланик у нас определя кой да бъде управляващ в страната.

"Възраждане" все още не са канени на разговор за съставяне на кабинет, но всички зависи от това коя партия ги кани.

Той посочи, че гласуването в чужбина е изключително важно, защото не може да се позволи грубо вмешателство на Турция във вътрешните работи на България.

"Възраждане" дава подкрепа за правителство само при отпадане на COVID мерките

"Възраждане" дава подкрепа за правителство само при отпадане на COVID мерките

Костадин Костадинов очаквал доста по-сериозни резултати

За първи път ПП "Възраждане" премина 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание и ще стане част от парламентарно представените сили. Тя ще бъде и единствената формация от т.нар. патриотични сили, коята ще бъде в парламента. На последните три избора за народни представители "Възраждане" бележи непрекъснат тренд нагоре в привлечени гласоподаватели, а лидерът й Костадин Костадинов дори изпревари в кандидат-президентската надпревара Лозан Панов, чията кандидатура бе подкрепена от "Демократична България".