От 14.30 часа се преустановява пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Кулата – Промахон", информират от ГД „Гранична полиция“.

Останали пунктове на гръцката граница работят на нормален режим засега.

Именно на "Кулата" през последните седмици се образуваха най-големите опашки от чакащи да преминат тирове. И в момента според кореспонденция на БНР само за 20 минути около 30 ТИР-а са се наредили преди пункта.

Няма информация за срока на блокадата, както няма информация и дали ще има блокада и на "Илинден" 

Няма да се оттеглим от пътищата и границите, заканват се гръцките фермери
Обновена

Няма да се оттеглим от пътищата и границите, заканват се гръцките фермери

Не са постигнали споразумение с правителството

Припомняме, в неделя българските превозвачи вдигнаха контраблокадата на границата, след като в продължение на три седмици протестиращите фермери блокираха периодично двете ГКПП - "Кулата" и "Илинден", от което превозвачите търпяха милиони левове загуби. 

Вчера се състояха и преговори между гръцките фермери и премиера Ципрас, които обаче не доведоха до ясен резултат. Стачкуващите обявиха днес, че не са удовлетворени и ще подновят блокадите. Правителството на Гърция обяви, че не е готово на повече отстъпки пред фермерите.

В неделя, когато българските превозвачи вдигнаха контраблокадата, министър Ивайло Московски заяви емоционално, че не знае кой ще носи отговорността, ако границата бъде отново блокирана.