Няколко дни преди празниците, голямото притеснение в Оперативния щаб остава, че храмовете няма да бъдат затворени и въпреки че службите по Великден ще се извършват на открито, това ще доведе до струпване на едно място на много хора. Не веднъж представители на медицинското съсловие вече призоваваха да не се посещават църквите и да отложим празнуването.

Стигна се е до демонстративна обратна акция - медици от различни болници ръкопляскат вечер в 21 часа на тези българи, които са си останали по домовете и са спазили препоръките им.

Днес Българския лекарски съюз отново призовава: "Ние лекарите в България, тези на които ръкопляскате всяка вечер, се обръщаме към Вас с молба - Бъдете разумни! Посрещнете празника вкъщи!"

Сега отговорността за живота на нашите колеги, лекари и специалисти по здравни грижи, е прехвърлена на гърба на всеки един отделен гражданин, на всеки един от Вас! Помислете за Вашите лекари - дайте им шанс да могат да са се погрижат за Вас, заявяват те.

Помолете се от цялото си сърце ,за светло бъдеще и здраве, но останете у дома.

А всички ние, лекарите, отново ще Ви аплодираме като жест на благодарност към всички Вас, които проявявате отговорност и солидарност и си останете вкъщи, добавиха от БЛС.

Хиляди загубиха работата си и останаха без препитание! Нека това не е напразно!

Децата не ходят на училище. Нека това не е напразно!

Медиците жертват животите си. Нека това не е напразно!

Искат се обединени усилия! Трябва всички да си останем вкъщи!

Сега повече от всякога се иска единство ,за да се справим с това изпитание! Заедно! Затова - Останете си вкъщи!

В заключение към своя призив, БЛС апелира всички граждани да бъдат разумни и да запазят своето, а и здравето на своите близки,