Мануела Горсова вече е в България. Момичето се прибра в родината, придружавана от родителите си, след като 10 месеца бе на лечение в израелска клиника.

Красимир Горсов обясни, че се чувства по-спокоен, че дъщеря му вече е в България. Той каза, че днес тя е плакала, след като й обяснили, че си тръгва от болницата. Лекарите й също плакали.

Мануела им беше любимка", заяви баща й. Той каза, че обикновено общуването с нея става като им дава знаци с очи, или като пише на английски или български, но трябва да й държиш ръката.

По думите му, сега Мануела се чувства много по-добре. „Лекарите са оптимисти за състоянието й", подчерта Горсов.

До 4 години, тя може да се възстанови напълно. Такива са заключението на израелските лекари.
Тя си остава техен любим пациент. На всеки 3 месеца, те ще идват у нас за преглед
.", заяви още Красимир на летище София.

По думите му лечението е струвало много над събраните средства, с които семейството е отишло в Израел.

Какво да правя, няма да легна", категоричен е Красимир Горсов.

Мануела в момента е много по-умна от много хора в тази държава", каза Горсов в отговор на въпрос дали лекарите са констатирали висша мозъчна дейност при дъщеря му.
„За да върнем Мануела, минахме през хиляди неща" - призна той.

Семейството сега е изправено пред множество трудности, една от които е, че в България липсват храните, с които е хранена Мануела в Израел. Те могат да бъдат намерени в Германия.

Със съдействието на летищните власти в София линейката на ВМА бе допусната до самолета на израелските авиолинии, за да качи Мануела и майка й Диана.
С тях пътува и лекарски екип от Тел Авив, който е следил състоянието на момичето по време на полета.

10-на дни Мануела ще е под наблюдение във ВМА, след което ще отпътува за родния си град Велико Търново.

Припомняме, днес стана ясна и датата, на която Върховният касационен съд ще гледа делото по обжалваните от Максим Стависки присъди.
Фигуристът обжалва наложената му от Апелативен съд, Бургас, ефективна присъда 2,5 години затвор, както и по-големите парични обезщетения за Мануела и родителите на загиналия при катастрофата Петър.