От изявленията на Борисов е ясно, че статуквото се готви за реванш, реставрация на мафията и корупцията. В парламента ще има нужда от биткаджии и нашето присъствие ще бъде гаранция, че ГЕРБ и ДПС няма да се върнат във властта. Това заяви лидерът на ИБГНИ Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ.

По думите и хората, гласувайки за ИБГНИ, ДБ или ПП гласуват за следващо редовно правителство, в което ще участват формациите на протеста и няма да бъде допуснато реставрация на стария режим. Този, който си мисли, че Борисов си е тръгнал без бой, много сериозно се лъже, предупреди Мая Манолова.

ИБГНИ категорично застават зад Румен Радев на президентските избори на 14 ноември.

Камиони и самосвали стовариха протеста на пътищарите на жълтите павета

Камиони и самосвали стовариха протеста на пътищарите на жълтите павета

Четвърти национален протест на ББК Пътища

Във връзка с протестите на строителния бранш срещу ръководството на МРРБ, Манолова посочи, че целият строителен бранш при Борисов работил под прикрие. Виолета Комитова трябва да действа и да направи разграничение между фирмите, които са получили стотици милиони аванси и фирмите, които са извършвали дейности занапред, каза Манолова.

Комитова трябва да седне и да разговаря с фирмите, които са извършили дейност и не им е заплатено, настоя Мая Манолова.

За по-високите сметки с цената на тока, Манолова отбеляза че Комисията по ревизия в 46-о Народно събрание била единствената комисия, която се заела с енергийните дружества. Заради спекулациите, кражбите и организацията на тъмно на енергийната борса едни търговци печелят за сметка на хората. Това, което държавата трябва да направи е, че бизнесът ще получи пряка финансова подкрепа от държавата за увеличената цена на тока. Прогнозната пазарна цена на КЕВР е 120 лева на мегават час, трябва да бъде поето от държавата до края на отоплителния сезон, настоя Манолова.

„Булгаргаз“ обяви прогнозна цена на природния газ за декември от 106.96 лв. за мегаватчас

„Булгаргаз“ обяви прогнозна цена на природния газ за декември от 106.96 лв. за мегаватчас

Не са калкулирани цените за достъп и пренос, акциз и ДДС...

От 1 януари трябва да се знае, че домакинствата ще бъдат подкрепени от правителството за повишаване цената на парното. Социалната част, подкрепата на домакинствата и бизнеса - омбудсманската работа ще бъде поета от ИБГНИ. Гражданската коалиция има план от 33 кризисни мерки, което ще бъде предизвикателството пред най-малката парламентарна група.