Слави Трифонов ми се обади и ме помоли да отида в неговия офис, той има своите аргументи, съобразих се, срещата бе на 7 август - дни преди кабинета на ИТН. Неговото настояване бе да подкрепим предложението при президента Румен Радев. Това обясни Мая Манолова от ИБГНИ относно думите на Слави Трифонов, лидер на ИТН, че са се срещали.

Тя обяснила как е възможно да се случи мандата - ако се седне на масата, ИТН с протестните партии и има споразумение.

Не сме искали на нито един от разговорите да имаме позиции и да парцелираме властта, разказа Манолова. А защо Слави Трифонов преценил, че трябва да спекулира с тази среща, е негова отговорност.

БСП и ИБГНИ са съгласни на кабинет, ако ИТН склонят

БСП и ИБГНИ са съгласни на кабинет, ако ИТН склонят

Имат еднакви виждания по политиките

Манолова коментира и спекулациите от Тошко Йорданов, депутат от ИТН за ГЕРБ и БСП. Ясно е, че политиците трябва да си говорят, в основата на тези срещи не е стоял никой от ИБГНИ, не отказахме срещата с Трифонов, с Нинова, спекулациите, че провеждаме тайни срещи... Не, не провеждаме.

Няма да стигна до там да си разказвам срещите, срещата с Тошко Йорданов беше по негова покана и спекулацията по отношение на репликата за Христо Иванов беше в резултат на неговото настояване, поясни тя.

В срещите съм говорила един и също, че е възможно правителство, ако ДБ, ИНГНИ и ИТН седнем на една маса и тъй като твърдението на Тошко Йорданов, че Христо Иванов иска да кадрува в регулаторите и няма да седне с него, след като поясних, че регулаторите са право на всяка парламентарна група и включително Христо Иванов има право, а въпросната реплика беше: Обещайте му и ще го излъжете, защото това не зависи от вас, защото той има право на хора в регулаторите", разказа още Манолова.

Христо Иванов: Всичко, което се прави с третия мандат, е предизборна борба на Нинова

Христо Иванов: Всичко, което се прави с третия мандат, е предизборна борба на Нинова

Срещнал се с Трифонов на 7 август в една-единствена среща

Тя коментира и упреци на Бойко Борисов, който "се упражнявал върху срещите". "Твърдеше, че третият му кабинет е правителство на малцинството, а отстрани трима министри с връзки на ДПС, как се оказаха - в резултат на какви разговори, човекът, който ни спести и къщата в Барселона, и Мата Хари, би следвало да е по-обран в разговорите си, призова тя.

Николай Хаджигенов обаче се възмути: Слави Трифонов не ходи никъде другаде, ние на приемаме идеята за фейсбук или ТВ Република. Темата я изчерпахме, неофициалните разговори ги направихме като официални, ако имаше разговори, щяхте да знаете, каза той.

Аз любов при него не виждам, понеже разговори нямаше, се опитва да извади лични срещи като официални... а ултимативно ни представят на два пъти кабинет, коментира още той.

Борисов твърд срещу Радев, Нинова, Манолова и Иванов и по-мек към Слави Трифонов

Борисов твърд срещу Радев, Нинова, Манолова и Иванов и по-мек към Слави Трифонов

Министрите на Радев, Кирил Петков и Василев лично настоявали Слави да ги остави министри