Маринела Арабаджиева е с опасност за живота, съобщават от "24 часа".

От екипа на бизнес дамата са посочили, че сред здравословните й проблеми са животозастрашаваща хипертония втора степен, спиране на моторните функции на жизненоважни органи, както и многократно колабиране.

В свое официално становище от болницата на затвора съобщават, че предвид критичното състояние на Арабаджиева не могат да положат необходимите за нея грижи. Експертните лица също потвърждават, че тя е с реална опасност за живота.

В края на юли наблюдаващият прокурор е разпоредил Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница "Лозенец". Тя обаче е отказала в собственоръчно написана декларация с мотива, че при предишния й престой в болница е била третирана унизително - постоянно е била вързана с белезници за леглото и е попречило на нормалното й лечение.

Припомняме, на 18 септември Маринела Арабаджиева беше освободена под домашен арест с решение на Специализирания наказателен съд. Ден по-късно Спецпрокуратурата протестира изменението на мярката.

На 30 май Арабаджиева беше екстрадирана у нас от Испания. Веднага след пристигането й в София й бяха повдигнати обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения.

Спецпрокуратурата е против "домашния арест" на Маринела Арабаджиева

Спецпрокуратурата е против "домашния арест" на Маринела Арабаджиева

Според прокуратурата тя може да пребивава в следствения арест

В началото на месеца под конвой беше върнат и съпругът ѝ Ветко Арабаджиев.

Ветко и Маринела Арабаджиеви са обвинени в участие в организирана престъпна група и пране на пари.

Двамата бяха задържани в Испания, където по-късно стана ясно, че са се укривали в къщата на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар, в близост до Барселона.

По делото е обвинен и малкият им син Вълчо, който неотдавна излезе от ареста срещу половин милион лева гаранция.

На 13 март стана ясно, че семейство Арабаджиеви не желаят доброволно да бъдат върнати в България, след като Националният съд в Мадрид обяви, че ги оставя за постоянно в ареста.

Пуснаха под домашен арест Маринела Арабаджиева

Пуснаха под домашен арест Маринела Арабаджиева

Заради влошено здравословно състояние

Ветко и Маринела бяха пуснати за издирване от Интерпол с червена бюлетина на 19 декември 2018 г. Те се издирват и с Европейска заповед за арест (ЕЗА).

На 31 август бе извършена специализирана акция в офисите на хотел "Маринела" в София и хотел "Марица" в Пловдив, които са собственост на Арабаджиеви. Тогава бяха открити над 10 милиона лева кеш, а както се изрази зам.-главният прокурор Иван Гешев, парите излизали от всякъде - от куфари, касетки. За преброяването на парите се наложи да бъде използвана броячна машина от БНБ. По-късно беше задържан и синът на Арабаджиеви - Вълчо, който е с мярка за неотклонение постоянен арест.