Коалицията "Изправи се! Мутри вън" се регистрира в ЦИК за предсрочните парламентарни избори на 11 юли с 6 000 подписа. Нарастването на доверието към коалицията, предизвиква опонентите ни да стрелят срещу нас, слава богу с халосни патрони. Ние сме заедно и един печеливш формат няма защо да бъде променян, подчерта Манолова.

Манолова е горда, че е председател на коалицията, защото нямало друга такава с толкова пъстри, ярки и опитни хора. Тя допълни, че коалицията тръгва на предсрочните избори с дух и ентусиазъм. Ние не сме военна рота, в която да има единоначалие.

Татяна Дончева искала да води две листи и субсидия, Нинова отказала

Татяна Дончева искала да води две листи и субсидия, Нинова отказала

Всеки има право на избор

Манолова увери, че коалицията отново ще влезе в парламента с повече депутати и отново ще направят това, което са обещали. Тя даде пример с Комисията по ревизия, отварянето на парламента за гражданите, разграждането на мафиотския модел, освобождаване на бизнеса от рекета, съдебна реформаторите, повишаване на доходите, зелени политики и преизчисляване на пенсиите. Решени сме да изпълним целите си в същия формат и каквото обещахме на предните избори показахме, че можем да го изпълним, каза още Мая Манолова.

Вчера бе подписано коалиционното споразумение. Коалицията "Изправи се! Мутри вън!" включва Гражданската платформа "Изправи се.БГ", Отровното трио и три партии мандатоносители - Движение 21, Движение България на гражданите и Единната народна партия.

Припомняме, Манолова, Хаджигенов и Дончева се явяха като кандидати от коалицията "Изправи се! Мутри вън" и влязоха като шестата, най-малка, парламентарна група в 45-то Народно събрание.