Скандал между две фамилии ескалирал драстично в село Христо Даново. На 28 август около 18:00 часа пред магазин представители на две семейства се скарали.

Пререканията започнали между 43-годишен мъж и други двама на 34 и 28 години. След това конфликтът ескалирал и се намесили и техни съселяни.

Хората започнали да се целят с камъни и стъклени бутилки, тогава 23-годишният Илия, който също участвал в скандала, извадил незаконна ловна пушка и започнал да стреля по хората от другата фамилия.

След подаден сигнал, полицейски екипи веднага били изпратени на мястото. Те предотвратили разрастването на масовото сбиване.

Впоследствие болница били прегледани 14 души - те били с повърхностни рани от изстреляните ловни сачми. Един мъж бил ударен по главата с камък. Никой от пострадалите не е с опасност за живота.

Илия е задържан и му е повдигнато обвинение за държане на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение.

Към момента 23-годишният мъж е в ареста за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Илия е известен на полицията, той е бил осъждан за хулиганство и унищожаване на чужди вещи.

Предстои Районна прокуратура-Карлово да прецени дали да иска от съда мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо младежа.