Предпазни средства ще има и за служителите на реда спрямо сектора, в който работят.

МВР спря износ на предпазни маски. Първо са заловени 7500 маски, а после и още 20 000. Направен е опит за износ през Дунав мост.

В такива времена някои гледат да помагат, други да изкарат пари, коментира пред медиите вътрешният министър Младен Маринов. Маските ще се конфискуват. Ако са годни за употреба, ще бъдат използвани.

Борисов сравни ситуацията с война, пожела да сме крепки българи

Борисов сравни ситуацията с война, пожела да сме крепки българи

Светът е изцяло неподготвен за тази епидемия, смята той

Благодарение на взетите от страната ни мерки ситуацията у нас не е като в Италия, обясни по-късно в комисията за вътрешна сигурност Маринов. Предпазни средства ще има и за служителите на реда спрямо сектора, в който работят. Пътните полицаи нямало защо да са твърде оборудвани. Вътрешният министър подчерта, че се вземат мерки и не трябва да се създава паника. Според него паниката щяла да е по-опасна от самия вирус, а и може да нанесе сериозни вреди на икономиката ни.

Не се знае колко време ще продължи тази криза, така министърът отговори на въпроса на Красимир Ципов от ГЕРБ за предпазните мерки за полицаите. Най-добрият вариант според него е да имаме собствено производство, а не да разчитаме на внос.

Произвеждаме първите маски за многократна употреба до края на седмицата

Произвеждаме първите маски за многократна употреба до края на седмицата

Цената им ще е около 9 лева за брой

Всеки един служител на МВР е запознат с препоръките на СЗО, стана ясно от думите и на главния секретар на МВР Ивайло Иванов. Най-засегнати са полицаите, които издирват контактни лица, както и тези, които охраняват болниците. Най-важното е полицаите да спазват висока лична хигиена.