Над 600 000 лева ще бъдат вложени в изграждането на нов водопровод в една от зоните за отдих на язовир "Кърджали", съобщи БНР. В зоната няма и канализация.

Според местните хотелиери, новият водопровод ще подпомогне общината, защото зоната носи голяма част от приходите в района.

Тръбата е с дължина 2 километра и ще захранва близо 1 000 жители и гости на село Главатарци.

Темата с язовирите бе поставена на пред план тези дни, особено след като Ревизово съобщи, че се очаква водна криза в Бургас.

По-рано днес ексминистърът заяви, че морският град няма да преживее ужаса на Перник.

Бургас няма да изживее ужаса на Перник, обеща Ревизоро

Бургас няма да изживее ужаса на Перник, обеща Ревизоро

Варна солидарно щяла да се лиши от водата в Камчия

Припомняме, че Перник беше на воден режим близо 7 месеца, след като нивото на язовир "Студена" стигна до критичен минимум.

Режимът беше въведен ноември миналата година и беше съпроводен с граждански протести, арест на бившия екоминистър Нено Димов и изграждане на нов тръбопровод от Мало Бучино до Перник, който докара софийска вода до града.

Решението за изграждането на водопровода, за да се вземе вода от "Белмекен" и да се доведе до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото възможно, което да подпомогне Перник и кризата с обема на язовир "Студена". То беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София.