Над 717 400 ученици от I до ХII клас ще прекрачат училищния праг. Приблизително 59 000 деца ще бъдат първокласници тази година, съобщи МОН.

68 400 са учителите, педагогическите специалисти, директорите на учебните заведения, които са 2359 в страната.

Близо 900 ремонтни дейности са извършени в 99 държавни и 646 общински училища. Малко след началото на учебната година ще продължат ремонтните дейности в над 100 учебни заведения. Там ще бъде създадена необходимата организация, за да не бъдат възпрепятствани нормалното откриване на учебната година и протичането на учебния процес.

Припомняме, че след дълги дебати, миналият месец стана ясно, че учебната година започва присъствено.

Министърът на образованието Красимир Вълчев определи предстоящата учебна година като трудна.

Не повече от 30 минути на ден ще носят маски учениците, успокоява Вълчев

Не повече от 30 минути на ден ще носят маски учениците, успокоява Вълчев

Близо 59 хиляди са първокласниците тази година

Днес Вълчев даде коментар по една от най-обсъжданите теми, свързани с това дали децата трябва да носят маски в клас или не.

Той заяви, че децата в училище ще носят маски за не повече от половин час. Темата свързана с предпазването от коронавирус е на дневен ред. И тя предизвика бурни реакции.

По-рано днес разгневени родители протестираха пред МОН. Причина за тяхното негодуване е, че те не искат децата им да носят маски.

Искаме всеки родител и дете да прецени дали да носи маска или не, като отказът да не носи никакви рестрикции и репресии за детето и родителите му, настояха още демонстрантите.