Oколо 20 души от групата "Обединени родители" се събраха на национален протест "Не на маските и изолаторите в училище" пред сградата на Министерство на образованието и науката.

Родителите искат безумните мерки с носенето на маски да бъде препоръчително, а не задължително изискване. Искаме всеки родител и дете да прецени дали да носи маска или не, като отказът да не носи никакви рестрикции и репресии за детето и родителите му, настояха още демонстрантите.

С плакатите си, които изобразява нарисувани маски, задраскани с червен хикс и "Новото ви нормално не е нормално" родителите ясно показаха, че не искат децата им да носят задължително маски в училище.

Не повече от 30 минути на ден ще носят маски учениците, успокоява Вълчев

Не повече от 30 минути на ден ще носят маски учениците, успокоява Вълчев

Близо 59 хиляди са първокласниците тази година

"Искаме нормален учебен процес. Училището е място за учене!", заявиха ядосаните родители. Милко Божанков, който е един от организаторите на протеста е категоричен, че няма да пусне своите деца, които са в малките класове, с маски на училище.

Моите деца са се срещали с по-опасни вируси от COVID-19, сподели друг родител, който се тревожи повече от това, че маските ще "бъдат компрометирани", тъй като ще падат на земята, а след това децата пак ще ги слагат на устата си.

Друг родител, който присъства на протеста - Ирина коментира за News.bg, че носейки маските, децата не могат да вдишват нормално кислород, а въглероден диоксид. Тя смята, че по този начин не се предпазват децата и е на мнение, че ако децата не носят маски, нямало опасност за тяхното здраве.

Според нея "изолаторите" в училищата също са излишни и би стресирало децата. Нейната дъщеря е 7 клас и ще го приеме, но деца, които са тепърва първи клас, това би ги стресирало, могат и проблеми с психиката да се появяват, предупреди притесненият родител.

Личните лекари против "карцерите" в училищата

Личните лекари против "карцерите" в училищата

Трябва да научим дечицата, че трябва да има носене на маски