На церемония в МВР бяха връчени наградите "Пожарникар на годината". Присъстваха премиерът акад. Николай Денков и вътрешният министър Калин Стоянов.

Смелостта, добротата съществуват навсякъде в България и, когато имаме нужда, можем да разчитаме на тях. Това заяви министър-председателят по време на официалната церемония. Денков похвали работата на пожарникарите и заяви, че нашите огнеборци се справили чудесно с оказване на помощ на бедстващите хора при пожарите в Турция и Гърция. "Всички дължим благодарност, аз изпитвам и възхищение, и гордост, че има такива хора навсякъде в България", категоричен бе премиерът. Той пожела успех на всички пожарникари и им благодари за проявените усилия в мисиите.

Изпращаме нови 36 огнеборци на помощ в Гърция

Изпращаме нови 36 огнеборци на помощ в Гърция

Те щее сменят първата група на модула ни за борба с горските пожари

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че днес заслужено всички пожарникари получават признание от МВР за неуморната ангажираност и смелост на огнеборците. Изминалата година отново ви изправи пред поредица от предизвикателства - пожари, наводнения и бедствия. Като министър на вътрешните работи се гордея, че имам колеги като вас, показвате висок дух и професионализъм. МВР ще продължи да работи усилено за по-добри условия на труд и техническо обезпечаване на всеки един от вас. Пазете честта на професията "Пожарникар", обърна се Стоянов към наградените пожарникари.

11 екипа пожарникари се борили с потопа на Южното Черноморие

11 екипа пожарникари се борили с потопа на Южното Черноморие

Не се очакват затруднения и опасности на територията на община Царево

Наградите "Пожарникар на годината" връчи главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Голямата награда получи главен инспектор Росен Борисов от шуменската пожарна. Наградата е за всички пожарникари, които участваха в международните мисии в Турция и Гърция, които тръгнаха веднага да помагат на хората, изпаднали в беда, каза той. Зад всеки пожарникар стоят неговите близки, които го подкрепят и разбират. Вашата саможертва и подкрепа не остават незабелязани. Нека да продължим да служим със смелост, състрадание и непоколебимост, призова Росен Борисов.