От Министерство на културата съобщават, че конкурсът за директор на Националния исторически музей се е провалил.

Причината че не са събрани достатъчно точки в конкурса. Кандидатът е бил само един обаче и той не е постигнал нужните 2/3 от максималния брой точки.

От Министерство на културата посочват, че съгласно чл. 13, ал. 1 от Наредба № Н-4/14.06.2007 г. за провеждане на конкурсите за директори на държавните културни институти за успешно издържал конкурса се счита кандидат, който е събрал не по-малко от 2/3 от максималния брой точки по оценъчните карти съгласно чл. 11, ал. 4, а именно 2/3 от 792 точки - 528 точки.

Въз основа на получения резултат от кандидатът Вера Петрова Бонева не се класира, посочват още от МК.

Божидар Димитров се пенсионира

Божидар Димитров се пенсионира

Аз съм като ония боксьори, които сами слизат от ринга, когато са на върха, сподели Божидар Димитров

Припомняме, От Министерството на културата обявиха конкурс за директор на НИМ в началото на годината. Кандидатът трябва да е висшист, с образователно-квалификационна степен "Магистър". Изискваната образователна специалност е "История и археология" плюс 5 години работа в областта на културното наследство и минимум 5 години управленски опит.

Дългогодишният директор на НИМ Божидар Димитров първоначално изрази готовност и желание да се бори отново за поста си, но след това като че ли се разколеба, а преди по-малко от месец обяви и че е подал заявление за пенсиониране.