Най-истинското признание за Апостола ще бъдат нашите дела, с които да направим републиката "чиста и свята", а народа си - "равен на другите европейски народи. Апостолът ни даде кауза. Пред нас е предизвикателството да я изпълним".

Днес ще се изговорят много думи за Васил Левски. Заслужени думи на почит и преклонение пред неговите мисли и действия, пред неговия живот. Но нали той ни заръча - "Дела трябват, а не думи"!

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод 146 години от обесването на Васил Левски, съобщиха от пресцентъра на партията.

Волята за истина и правда са посилни, утвърди Радев пред паметника на Апостола

Волята за истина и правда са посилни, утвърди Радев пред паметника на Апостола

Портретите на Левски висят като икони в запусната черква, огорчен е президентът

Работим изцяло български и не искам да се водим по никого извън българско, е казал Левски, но така ли е днес? Неслучайно пред османските власти Левски изрича горчивите думи "нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се поднесе в къщите на тепсия". Неговите картини висят като икони в запусната черква, волята за всяка истина и правда са посилни. С тях един дякон поведе цял народ.

Показа ни, че дори робът може да е свободен, както може и свободният да погуби свободата си, защото това е въпрос на избор, въпрос на борба, заяви в словото си на тържествената церемония пред Паметника на Васил Левски в София президентът Румен Радев.