Парламентът се превърна в място за приемане на лобистки закони, на закони в ущърб на хората, каза в ефира на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя даде за пример Кодекса на труда и увеличаването на извънредното работно време, което ощетява трудови права на работещи хора или "закона, с който тихомълком се опитаха да разрешат отново строителството по Черноморието и да узаконят незаконните строежи на Алепу и други".

Няма как с нашите гласове тази политика да стане възможна и тези закони да минават. Това е нашият бойкот, посочи тя. Извънпарламентарна партия не прави 284 алтернативни предложения по бюджет на правителство. Да не говорим, че може би няма друга такава практика и друга партия, която да е предлагала алтернативен бюджет, ние го правим 4-та година. Извънпарламентарна партия не говори в продължение на 3 дни и денонощия почти по бюджета в защита на своите алтернативни предложения срещу 5 минути говорене от управляващите. По-скоро по бюджетната процедура те се държаха като извънпарламентарна партия. Едно-две изказвания по процедурни въпроси, не по политики, допълни тя.

Караянчева готова да се върне в производството след мандата
Обновена

Караянчева готова да се върне в производството след мандата

Според нея колегите й не знаят какви са реалните проблеми

Нека да видим другите партии какви програми предлагат. Никой още не е извадил на масата нещо за разговори. Какво ще правим в здравеопазването? Какво ще правим в образованието, как ще