Видяхте какво се случи днес - ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от страх. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, след като извънредното заседание, свикано по искане на БСП, се провали, тъй като не се събра кворум.

По думите й управляващите се страхуват от протеста, но и от въпросите на опозицията и от истината. Българският народ днес видя нагледно как се руши държавност и как се крадат парите на хората.

Бойко Борисов за пореден път показа как се погазва върховенството на закона, защото раздаването на пари може да се случи от държавния бюджет и без актуализация на бюджета, посочи соцводачката.

"Воля": БСП мълчаха за държавните бензиностанции, не искаме да сме отбор с тях

"Воля": БСП мълчаха за държавните бензиностанции, не искаме да сме отбор с тях

Социалистите не обелвали дума за безплатни лекарства

За 1 месец премиерът Борисов раздаде около 2 млрд. лева без план, без критерий и оценка на кого ще помогнат тези пари, как ще стабилизират икономиката и как ще помогнат на бедните, на малкия и среден бизнес, коментира Нинова.

Извънредният парламентарен ден се провали

Извънредният парламентарен ден се провали

С викове "оставка" част от социалистите напуснаха парламента

"Той (премиерът - б.р.) си купува лично оцеляване и печели време, за да си допълни чекмеджето с пистолета. Ако държаха на смелостта, той щеше да дойде, категорична бе Нинова.

БСП искат борба срещу корупцията. Ние искаме разделение на властите и парламентарен контрол върху изпълнителната власт, а днес имаме поредната диктатура. Днес било времето да се предприемат мерките, да се актуализира бюджетът и на следващия ден Борисов да подаде оставка, поиска Нинова.

Цветан Цветанов прогнозира 500 000 гласа - и за себе си, и за ГЕРБ

Цветан Цветанов прогнозира 500 000 гласа - и за себе си, и за ГЕРБ

Той протегна ръка към "Демократична България", на принципна основа

Според социалистите, ГЕРБ не искат институциите да работят, а Борисов сам опроверга себе си. Имаме икономическа и социална криза, която ще се задълбочи през есента, предупреди Нинова и допълни, че страната се намира в институционална и политическа криза.

Според нея да имаш мнозинство в парламента, да можеш да вземеш всички решения, които искаш и да не го направиш показва страх. Ние от четири години, а хората на протеста от месец, искаме върховенство на закона, настоя Нинова.

За НФСБ извънредното пленарно заседание било лична битка на Нинова за власт

За НФСБ извънредното пленарно заседание било лична битка на Нинова за власт

Те имали последователна законодателна програма

В момента няма никой в държавата, най-малко от депутатите от управляващото мнозинство, който да знае колко са парите в бюджета, какъв е дефицитът, какъв е излишъкът, колко са кредитите, кога ще ги връщат хората и при какви условия. Това искахме да се разбере днес от трибуната на парламента. Няма прозрачност и никакви гаранции за борба с корупцията, изтъкна Нинова.

Посрещат депутатите с викове "Оставка"

Посрещат депутатите с викове "Оставка"

На влизане депутатите бяха замеряни и от яйца от протестиращите

Корнелия Нинова остро разкритикува действията на депутатите от управляващото мнозинството, което бламирало парламента и не дало възможност на институцията да си свърши работата. ГЕРБ сами предизвикват третата криза - има институционална, икономическа и политическа криза.

От думите й стана ясно, че изслушването на главния прокурор Иван Гешев ще бъде през септември месец.