Ние сме за модернизация на армията, но не и повече от 2% от БВП.

Това заяви Корнелия Нинова на изнесено заседание на Изпълнителното бюро на НС на БСП в град Шумен, съобщават от пресцентъра на партията.

Правителството одобри сделката за Ф-16

Правителството одобри сделката за Ф-16

Каракачанов подписва четири договора за $1,256 млрд.

"Националният съвет на БСП има позиция по въпроса за Ф-16 още от миналата година - ние сме "за" модернизация на българската армия, но тя да не надхвърля 2 процента от БВП, да е обвързана с индустриално сътрудничество, което да дава възможност на българската икономика и предприятия да се развиват, както и да не е за сметка на други социални недофинансирани сектори като здравеопазване, образование, социална политика. Това е принципна позиция на БСП от една година насам", коментира тя.

По думите й от БСП ще изчакат да се вземе решението за Ф-16 и във вторник ще свикат Съвета по външна политика и отбрана към БСП, за да бъде решено парламентарното поведение на левицата по въпроса.

Нинова коментира и машинното гласуване.

"С премахването на машинното гласуване се посяга на демократичния и прозрачен процес на гласуване в България. Отнема се правото на хората да гласуват машинно, което сега им е дадено. Смятам, че управляващите го правят с цел манипулиране на изборите, защото машините не могат да преправят протоколи и да дописват "мъртви души", атакува тя.

ГЕРБ отменя "скъпия експеримент" машинно гласуване

ГЕРБ отменя "скъпия експеримент" машинно гласуване

Предложението на ГЕРБ ще бъде подкрепено от ДПС

Лидерът на БСП подчерта, че от левицата ще направят предложенията си, каквито са правили и досега, и ще настояват за изчистване на списъците от "мъртвите души", да се гарантира видеонаблюдение, да остане машинното гласуване.

"Надяваме се този път да бъдем чути, защото това ще бъде гаранция за честни избори", коментира още тя.

Относно кандидата на БСП за столицата, Нинова коментира, че конференциите в районите протичат в момента и има яснота за по-голяма част от кандидатите за районни кметове. По отношение на града, тя коментира, че градската конференция е насрочена за началото на септември.