На официална церемония пред сградата на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" министърът на вътрешните работи Калин Стоянов връчи 6 нови пожарни автомобила и една линейка, оборудвани и предназначени за спасителни и противопожарни действия.

Пожарните са предназначени за Велико Търново, Кюстендил, Пазарджик, Стара Загора, Хасково и Ямбол, а линейката е за столичната пожарна.

В словото си Стоянов благодари на всички пожарникари, военни и доброволци, включили се в битката с огнената стихия. Ситуацията в страната е такава, че най-вероятно ще се наложи още днес, утре или в следващите дни техниката да бъде на терен, посочи Стоянов.

Радев възропта, че се дават повече пари за МВР, а не за армията

Радев възропта, че се дават повече пари за МВР, а не за армията

Той участва в церемония по връчване на дипломи във Военна академия "Г. С. Раковски"

По думите му да бъдеш пожарникар да спасяваш човешки животи. Пожарникар е най-предпочитаната длъжност в МВР. Има хора, които са отдадени на каузата да спасяват човешките животи, каза Калин Стоянов.

Той похвали и работата на пожарникарите, които не са допуснали да има загубени човешки животи в резултат на тежките пожари в страната.

Директорът на Пожарната главен комисар Александър Джартов заяви, че пожарникарите имат нужда от помощ в последните седмици заради тежките пожари в страната. Джартов се надява на още доставки на пожарни коли, оборудване и лични предпазни средства за пожарникарите.

Александър Джартов: Пожарите са с 10% повече в сравнение с 2023 г.

Александър Джартов: Пожарите са с 10% повече в сравнение с 2023 г.

Повечето пожари са причинени от човешка дейност