Задържаният за убийството на двете сестри Белнейски Лазар Колев е преместен в Пазарджишкия затвор.

Това съобщи майката на задържания Мариана Тодорова, цитирана от БНР. Информацията беше потвърдена и от директора на затвора Веселин Коцев.

Според майката на Колев действията са предприети без да се дадат каквито и да е обяснения на семейството му.

Припомняме, Лазар Колев бе в Националната следствена служба от 23 януари тази година. Заради бавната процедура около делото, преди 24 дни той обяви гладна стачка.

До момента няма официална информация дали Лазар Колев е направил самопризнания. По думите на майка му върху него е оказван психологически натиск, на който обаче той не се е поддал.

По думите на неговия адвокат Димитър Марковски той ще бъде сложен на системи заради влошеното му здравословно състояние.

"Надяваме се, че преместването на Колев е в резултат на многобройните ни молби, защото задържането му в следствения арест е незаконно", допълниха адвокатите на 29-годишния Колев.

Лазар Колев ще бъде настанен в старата си килия, в която до януари тази година изтърпяваше 4-годишната си присъда за грабеж на мобилен телефон.

Срещу него няма да бъде прилаган специален режим. Успоредно с изтърпяването на присъдата му ще продължат и процесуално-следствените действия по делото Белнейски.

Лазар Колев е единственият обвиняем в убийството на сестрите Белнейски. Към момента няма официална информация дали той е направил самопризнания по време на 7-месечния си престой в ареста на "Г.М. Димитров".