Всички електрически тротинетки трябва да развиват скорост до 25 км/ч. Това е едно от изискванията към вносителите с направените поправки в Закона за автомобилните превози, съобщиха от БГНЕС.

Бойко Рановски коментира, че всеки, които иска да пусне такъв вид превозни средства на пазара трябва да знае, че те трябва да развиват скорост до 25 километра. Като допълни, че всяко изменение подлежи на определен ред.

Не е време за тротинетки

Не е време за тротинетки

Много бързо тротинеткаджиите придобиха маниера на съвременните пътни терористи, колоездачите, и изправят на нокти и шофьори, и пешеходци

Става въпрос и за тези за споделено пътуване, които се отдават под наем, и за тези, които са лични и потребителите могат да си купят от всеки магазин.

Текстовете бяха обсъдени по време на заседание на ресорната транспортна комисия с участието на Министерството на транспорта и бранша.

Заместник на транспорта Ангел Попов поясни, че цяла Европа има проблеми с тези превозни средства. "Ние взехме информация от няколко европейски държави и добавихме за нашите условия няколко неща, така че да поставим нещо на масата, така че те да бъдат ограничени и регулирани по някакъв начин", добави още Попов.

Тротинетките ще се третират като велосипедите

Тротинетките ще се третират като велосипедите

Това заяви Малина Крумова от Агенцията по безопасност на пътищата