Във връзка с информацията за депозираните от членовете на Съвета на директорите на НДК молби за освобождаване до министъра на културата, Министерство на културата изяснява, че екипът на МК е поканил на работна среща ръководството на НДК.

От МК уточняват, че след края на работната среща МК бе уведомено за депозираните молби за освобождаване. Министерство на културата ще се съобрази с изразената лична воля на Съвета на директорите на НДК, но се надява до промяната в управленските органи сегашният Съвет на директорите да прояви професионализъм и отговорност.

Директорите на НДК разтревожени от съмненията на Минеков за приватизация

Директорите на НДК разтревожени от съмненията на Минеков за приватизация

От 2017 г. дружеството методично намалявало загубите за сметка на приходите си

News. bg припомня, че преди два месеца директорите на НДК заявиха, че са разтревожени от съмненията на Минеков за приватизация. В тогавашната си позиция те подчертаха, че са били предприети редица мерки за съхраняване на дейността и служителите на НДК. По техни данни директните финансови щети за дружеството от кризата с коронавируса за 2020 г. са в размер на 6 млн. лв., като принципалът на дружеството регулярно е бил уведомяван за цялостното състояние на НДК.