От днес Центърът за градска мобилност въвежда нова услуга с мобилното приложение Sofia Plus за бързо заплащане и освобождаване при поставяне на "скоба" на автомобил, съобщиха от ЦГМ. Приложението се изтегля безплатно и изисква еднократна регистрация. Чрез него ще може дистанционно с кредитна или дебитна карта да се заплати освобождаването на задържания автомобил.

Чрез приложението може да се плати таксата за освобождаване от "скоба" на автомобил, който не е на самия водач, а например на негов приятел или роднина. Достатъчно е да се въведе номера и данните на банковата картата. Системата използва латиница и работи както с Android, така и iOS.

По този начин отпада необходимостта да се заявява освобождаване от "скоба" по телефона до Информационния център на дружеството, което досега беше единствената опция. Няма да има нужда водачът да стои до автомобила и да се чака мобилния екип "Скоби"на ЦГМ. Веднага след отстраняване на "скобата", той ще получава SMS, че е необходимо да плати нов престой или да премести автомобила си.