Делото срещу Кристиан Николов за пътния инцидент, при който загина журналистът Милен Цветков, ще продължи на 20 декември. Това съобщи Нова телевизия.

Причината е, че е необходимо време, за да се изяснят обстоятелства и факти по случая. Един от адвокатите на Николов, Константин Симеонов обясни, че в началото е било заявено, че Кристиан е използвал определени вещества и трябва да се установи доколко те имат отношение към наркотичните вещества, намерени в организма му.

По делото е известно, че при произшествието, освен че е шофирал с по-висока скорост от позволеното, Николов е бил под влияние на наркотици, сред които и веществото тетрахидроканабинол. От разпитите по делото досега е известно, че той е използвал специална паста, поръчана от чужбина, в която се съдържа тази съставка.

Съдът отказа да пусне Кристиан Николов под парична гаранция

Съдът отказа да пусне Кристиан Николов под парична гаранция

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков остава под домашен арест с електронна гривна

Припомняме, в края на февруари тази година делото за катастрофата, в която загина Милен Цветков, започна по същество, като първият свидетел беше приятелката на обвинения. Именно тя свидетелства, че най-напред Кристиян Николов е е оказал първа помощ и всячески се е опитал да бъде полезен. Тя също така отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян пред журналисти след заседанието изказа и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Сред експертизите от разследването е и кръвен анализ, който показва коктейл от дрога в организма му. Освен това Кристиан е шофирал без да намали на приближаващото кръстовище, където е изчаквал червения светофар Милен Цветков.