Пет пъти паднала работата на такситата. Нашата работа падна 5 пъти - ако вземем за база 100 лв. оборот, сега паднахме до под 20 лева. Това каза председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че вследствие на извънредното положение много хора си останаха вкъщи, което доведе до спад на работата на такситата.

В тази връзка Ризов заяви, че точно заради затрудненията в бранша, шофьорите искат държавата да удължи всяко разрешително за извършване на таксиметрова дейност за срока на извънредното положение.

Второто им искане е Законът за автомобилните превози да не бъде променян.

Таксиметровите шофьори настояват и алтернативният данък, който плащат предварително всяка година, да бъде намален за 2021 г. на 300 лева, като досега е бил между 300 и 1000 лева.

Ризов бе категоричен, че ако едно от трите им искания не бъде изпълнено, таксиметровите шофьори са готови да протестират.

Припомняме, че преди месец такситата в столицата излязоха на протест с искане на помощ от държавата в размер на 1000 лева. Те поискаха замразяване на лизингите, намаляване наполовина на таксата за използването на системата, през която получават адреси и да получават съдействие от полицията при проблеми, създавани от клиенти.